Parforhold

Liviglaede.dk Terapi og Selvudvikling ved psykolog og psykoterapeut Vivian Warnke Dalgas


For one human being to love another: that is perhaps the most difficult of our tasks; the ultimate, the last test and proof, the work for which all other work is but preparation. R.M. Rilke


Parforhold og Parterapi.


Frustration, sorg, fortvivlelse, vrede og magtesløshed er nogle af de reaktioner, vi kan opleve, når kommunikationen i parforholdet mislykkes gang efter gang.

Et parforhold kan trække dybe og smertelige problematikker frem i os - og vi kan have brug for at få hjælp og støtte til forstå de vanskeligheder, vi oplever.


Ubevidste og uforløste mønstre.

Når vi finder sammen som par sker der ofte det at gamle, uforløste og måske uopdagede mønstre fra vores barndom bliver genaktiveret i samværet med den anden. Disse mønstre har vi brug for at opdage og genkende, så vi kan forløse dem på sigt. Parforholdet er i begyndelsen ofte fuld af håb og forventninger.

Hvilke specifikke forventninger, håb og drømme vi har ind i parforholdet er forskelligt fra menneske til menneske.

Men uanset hvilke mønstre der er gældende i det enkelt parforhold, så handler det om at kaste lys på de holdninger, overbevisninger, krav, sorger og forventninger, som vi bærer med os – og som forhindrer, at vi kan være åbent og følsomt til stede med sammen med vores partner.


 

Kommunikationen er altafgørende.

Parterapi, som jeg arbejder med det, vil altid først og fremmest handle om, at jeg forsøger at hjælpe jer med at finde vej ind i en mere konstruktiv kommunikation med hinanden.

Ærlig, venlig og respektfuld kommunikation mellem partnere er, som jeg forstår det, en forudsætning for at et parforhold opleves tilfredsstillende og værdifuldt.

Ofte vil der være tydelige forskelle kønnene i mellem, således at der er forskellige behov og forskellige måder at kommunikere med hinanden på. Disse forskelle vil jeg bestræbe mig på, at være med til at kaste lys lys ind i, sådan at forståelse mellem jer, som mand og kvinde, fordybes.


Se evt. også min anden hjemmeside på: www.psykolog-randers.dk.

 Cand. psych. og psykoterapeut - Vivian Warnke Dalgas - Ceciliesminde 13 - Romalt - 8960 Randers S.Ø. - Tlf. 87381428 Mail: vivian@dalgas.com